アチカ
Instagram Twitter Profile Follow
Segmen Whoopers 1st Anniversary


Anneyong et bonjour tout le monde !
Hai dah tua dah group Whoopers ni . Umur setahun dah tuhh :O Sorry tak wish awal-awal . Tengah final exam woo time tu . Killer subject - Physics . Memang eden tak sentuh electronic device langsung .

Mengenai saat bersama Whoopers family

Masa memula masuk dulu, agak terkejut sebab noti fesbuk penuh pasal group ni . Ye la sebab aku tak berapa tau sangat lagi, rasa la jugak ke'geram'annya . Tapi lelame, cam dah bese . Cool planet je ngan deorang . Lagipun aku ni spesis foreber alone . HAHA ade la jugak noti #Ehh . Seronok duk baca pasal spam fangirl deorang . Lebih banyak benda yang aku tau pasal Kpop World \buta Kpop lagi time ni - tau pasal Beast je/ Serious rasa cam bermakna siket kalau bukak fesbuk cewahh XD

Waktu join + pandangan pertama terhadapWhoopers

Aku actually dah 5bulan jadi member \check febsuk tadi/ Spam fangirling bagai dengan deorang ahh ape lagi kan . Hehe . Dulu ada Anis Kikiera ngan Nana tweet pasal Whoopers . Tak paham sebenarnya tapi ye la, aku ni malu bertanya sesat jalan \doe ape kejadahnya peribahasa ni lol/ Dekat twittah, Apis hyung yang macam ajak masuk . Hyung cakap, mintak Nana masukkan . And here I am now, a member of Whoopers :') Masa first masuk aku dah macam hidup segan, mati tak mahu . Reti scroll atas bawah je . Malu lagi nak post . Then tengok ramai gila post, aku pun tumpang dua kaki . Waktu tengah malam, lagi la best woo post . Lagi ramai manusia :D

Nama bias + Madu

Banyak; tapi senaraikan yang top je la .

1. Yang Yoseob
2. Kim MyungSoo
3. Kris Wu Fan - Adriana \hari tu spam dalam WhatsApp/
4.Choi Minho

Entah la . Aku tak berapa tau sangat . Aku fizikal muda, tapi mental tahap nenek . Sorry guys \susun jari/

5 Whoopers yang rapat \for me laa/

1. Anis Kikiera
Sebelum masuk Whoopers, dah kenal dah Anis masa aku newbie dalam blogging . Masa ni pun tak kenal langsung kpop . Kalau ada pape pasal blog, aku try tanya Anis . Agak takut nak IM but yeah ~ Tebalkan muka etc punya gila blog time tu \lepasan PMR takde kerja/ Sekarang Anis suka Kai . Tapi lama dah tak nampak Anis kat fesbuk ;_; Rindu ~

2. Nana LJoe
Same as Anis . Known her as the famous ff writer . HAHA time ni baru menyemai hati untuk mengenali kpop . Aku hold gila Beast time ni . Takde group lain yang boleh tembus hati aku \personafikasi/ First story yang aku baca kat blog ff Nana, Love Hate . Daebak gila tres bien bagai ! J'ai tomber aimereux avec ce ff ! *I'd fell in love with the ff* Selalu komen and also rujuk jugak Nana for blogging tips :) Pastu always tunggu sambungan and cerita baru Nana . Hehe . Nana suka JunHyung\dulu/, MyungSoo\dulu/and L.Joe\now/ .

3. Apis Hyung
Kenal kat dunia blog jugak . Secara tak langsung selalu kunjung blog . OHH pastu sebab join contest yang hyung buat . Tak ingat lak jumpa kat mana . Eventho tua 2tahun je pun \eh ye ke aku pun lupa/, aku panggil hyung . Entah la kenapa . Sebab aku just tulis, bukan panggil ? Haih entahla . Tapi aku tak pernah panggil orang 'hyung', sepupu tua pun aku panggil nama . So saudara, anda dikira bertuah . Ecececeh . Yang aku tau, hyung paling suka Donghae . Pastu hyung dah la belajar kat Terengganu . Okay ape kaitan lol .

4. Hanis
Haa aku kenal Hanis dalam Whoopers . Riuh gila dalam WhatsApp . Haha selalu nampak Hanis kat WhatsApp . Hari tu ada personal WhatsApp . Sesi suai kenal maybe . Takpe la . Mana mana pun okay . Aku pun suka berkawan dengan 'adik-adik' . Dah macam lumrah . Kat sekolah dulu pun, aku lagi rapat dengan junior berbanding seniors . Masuk uni ni, cerita lain ahh . Ehh lari lak sorry . Perangai gila-gila Hanis kat WhatsApp tu buat diri aku terubat 'homesick' . Adik-adik aku semua camtu . Riuh hari-hari \dalam tulisan ah/ 

5. Wano
Ni kenalan blog . Boleh mati tengok blog die ! Lawa wooo aku pun jeles ! HAHA jangan marah ye . Ratu coding, I salute you lah ! Serious aku still kena ada tunjuk ajar dengan coding yang pernah aku godek . Ye la aku kan pelupa lol . Wanooooo ecano la hang boleh jadi camtu ? Nak otak boleh ? LOL aku X) Sekarang pun aku suka terbang blog Wano untuk tutos . Pastu aku tau, Wanoo suka MinAh Girls Day . Kan kan ?

6. Unnie Darla
Kenal from Whoopers, terbawa-bawa sampai ke twittah and WhatsApp :) Kekok la jugak bila nak interact dengan unnie . Sebab unnie kan lagi tua . Founder Whoopers lak tu . Hehe . Bila tweet, whatsapp, fesbuk bagai, unnie okay je . Yeah ~ Hoo pastu yang tau unnie minat gila FT Island pastu VIXX .

Nak tulis lagi but limit 5 . Ehh hehe 6 pun okay la . Oarang lain pun rapat la jugak . We're one big family !
Je t'aime, Whoopers Family ! *Saranghae Whoopers Family !*

Lagu/ MV yang membawa erti Whoopers



Lagu ni slow but it tells a lot about friendship . Reminds me of Whoopers A LOT . Haha tak pernah lagi aku rapat dengan virtual friends macam real friends . Ohh hack ! They are real friends ! <3

Takde gambar la pasal Whoopers . Almaklum kita semua ni tak pernah bersua muka . Huhu ~

~OUWYT!!



Tuesday, December 04, 2012 / 02:07:00 / 1 comment